• Tegninger til byggesøknader
  • Arbeidstegninger
  • Beskrivelse og byggekontrakter for anbud
  • Vurdering- og dokumentasjon av bæresystemer

Nordmenn er i verdenstoppen for oppussing. Sjansen er derfor stor for at du en gang i livet bestemmer deg omgjøringer i hjemmet som det må omsøkes til kommunen. Eksempler på dette er endringer på fasaden, tilbygg, påbygg og å ta i bruk en kald kjeller eller garasje som en del av boligrommet. Tiltakshaver (huseieren) må bevise- og forklare for kommunen at planene vil fungere godt og ivaretar alle de lokale bestemmelsene som gjelder for ditt boligområde. Lettere sagt enn gjort.

Det er en jungel av forskrifter, byggeregler, planbestemmelser og anbefalinger som kommunen forventer at den som søker har satt seg grundig inn i på forhånd. –Visste du f.eks. at mange kommuner stiller krav til hvilken målestokk tegningene skal leveres i? Vel, slik er realiteten.

Arkitektselskaper blir som oftest kontaktet, noe som etter vår egen påstand resulterer ofte i høy kostnad i forhold til hva man har planlagt. Energiconsult er et lite selskap med andre forutsetninger, som er helt ideelt når du allerede har planen klar, men trenger tegninger og dokumenter til søknaden. Vi kan hjelpe deg for en hyggelig pris. Vi hjelper også til med skikkelige arbeidstegninger som byggmesteren trenger for å gjøre jobben som planlagt, og med god kvalitet.

Like viktig som å få godkjent planene hos kommunen, er å ha kontroll på kostnadene ved å bygge.

Energiconsult kan hjelpe deg med å få rett pris og kvalitet til avtalt tid med byggmesteren. –En tydelig beskrivelse av arbeidene sammen med en god byggekontrakt er viktige stikkord for suksess.

I forkant anbefaler vi huseiere å kombinere dette med vår energi-rådgivning (link). Energirådgivningen gir deg et viktig grunnlag for å også vurdere effekten de har på energiforbruket ditt, som er til stor nytte når man skal avgjøre hvor smarte planene dine er. Husk også at du kan få tilskudd fra Enova for å oppgradere.